Relació Família-Escola

Què és el FEAC?

A la nostra escola fem FEAC.

FEAC són les inicials de Família-Escola, Acció Compartida. És un programa creat per la Fundació d’Escoles Cristianes de Catalunya i donat a conèixer als centres escolars de Catalunya i del Principat d’Andorra l’any 2000.

L’objectiu principal del programa és propiciar el diàleg entre les famílies i els centres.

El funcionament del programa es concreta en unes trobades de pares, mares i professors que durant una estona comparteixen opinions i experiències al voltant d’un tema.

Els temes que es treballen són de molta actualitat i surten publicats en uns butlletins que es distribueixen periòdicament entre els pares.

A la nostra escola fem FEAC a Educació Infantil, Educació Primària i Educació Secundària.

 

 

Per què és important?

Fent FEAC ens trobem bé, ens sentim a gust, com a casa. Ampliem les relacions, multipliquem les opinions, les que són d’uns es barregen amb les que són dels altres i entre tots en fem de noves. Cadascun dels que hi som hi tenim el nostre lloc i aportem un munt de bo.

Fer FEAC és educar compartint, és gaudir del diàleg, és comunió d’opinions, és anar a passar una estona diferent, és practicar l’escolta (tan important als nostres dies), és no tenir gaire pressa, és donar i és rebre.

Fer FEAC és fer vida, una vida diferent.

Tal com diuen des del mateix Secretariat d’Escoles Cristianes de Catalunya: “L’experiència FEAC fomenta el pensament positiu i proactiu. En l’educació encara no està tot dit. Nosaltres podem fer molt i reflexionant ens veiem més capaços d’intervenir.”

Tal com diuen des del mateix Secretariat d’Escoles Cristianes de Catalunya: “L’experiència FEAC fomenta el pensament positiu i proactiu. En l’educació encara no està tot dit. Nosaltres podem fer molt i reflexionant ens veiem més capaços d’intervenir.”

 

Primera trobada del curs 2016-17

Primera Trobada FEAC d’E. Infantil 29/11/2016

Hem començat les trobades de FEAC al grup d’infantil. La Núria Baro ens ha fet cinc cèntims d’alguns aspectes general i les nostres bombolles de FEAC ens han endolcit el moment d’inici de curs.

La Jacqueline E., ens ha proposat, per tal de conèixer-nos millor, completar uns fulls de colors amb allò que ens caracteritza. Hem passat una estona distesa que ha propiciat l’ambient adient per entrar en matèria.

La lectura del butlletí 79 que tractava el tema de l’acollida i del despreniment, ha permès aprofundir alguns aspectes amb les nostres opinions i la nostra experiència. El FEAC representa un espai d’intercanvi d’idees que ens fa conèixer punts de vista diferents i fer-ne una reflexió.

La lectura d’alguns articles i la visualització del vídeo “Por cuatro esquinas de nada”, ens ha ajudat a dialogar i respondre’ns alguns interrogants.

Agrair la participació i compromís de totes les famílies que avui heu vingut, perquè vosaltres feu possible el programa FEAC. Fins la propera.
 

 

 

Primera Trobada FEAC d’E. Primària 24/11/2016

 

Un any més hem començat les trobades de FEAC. Després de la introducció feta per la Núria Baro, les nostres bombolles de FEAC ens han endolcit el moment.

Per poder conèixer-nos millor, la Davinia J., ens ha proposat fer el joc de la teranyina. Enguany estrenem un espai nou per fer les trobades, i ens hem dividit en petits grups per fer una dinàmica on escollíem una cartolina i expressàvem amb paraules, fotografies i dibuixos què és per a nosaltres el FEAC. Després les hem penjat per tal de guarnir aquest nou espai. Han sortit moltes paraules però es podrien resumir en dos: aprenentatge i enriquiment. El FEAC representa un espai d’intercanvi d’idees que ens fan veure punts de vista diferents i pensar d’una altra manera.

Seguidament, hem fet la lectura del butlletí 79 que tracta el tema “Tots en sentim acollits”. S’ha treballat aquest tema de diferents maneres, primer veient un petit vídeo que ens posava en situació dels sentiments que podem sentir les persones en arribar a un lloc nou i després s’ha obert un diàleg a partir de preguntes.

Agrair la participació i compromís de totes les famílies que avui heu vingut, perquè sense vosaltres el FEAC no seria possible. Fins la propera.

 

Primera Trobada FEAC d’E. Secundària 30/11/2016

Ja hem començat les trobades de FEAC al grup de secundària. La Núria Baro ens ha fet cinc cèntims d’alguns aspectes general i com ja és tradició, les nostres bombolles de FEAC ens han endolcit el moment de l’inici de curs. També ens hem presentat, perquè alguns érem nous al grup.

L’Enric P., que dinamitza el grup de secundària, ens ha proposat començar d’una manera diferent: pensar i definir una sèrie de paraules que estaven directament relacionades amb el tema. La veritat és que ens ha servit per entrar ràpidament en matèria.

La lectura del text del butlletí 79, que tractava el tema de l’Acollida, ha servit d’una banda per crear un bon ambient, (mentre no encertàvem amb la grandària i contrast de la lletra del text) però alhora per plantejar-nos la profunditat del tema que havíem de treballar.

El FEAC representa un espai d’intercanvi d’idees que ens fa conèixer punts de vista diferents i fer-ne una reflexió. També en aquest cas ens ha ajudat a pensar com parlar de temes complexos amb els nostres fills i alumnes quan es van fent grans.

 

Ha afavorit el diàleg respondre’ns alguns interrogants i la visualització del vídeo “El viaje de tu vida”.

Cal agrair la participació i compromís de totes les famílies que avui heu vingut, perquè sense vosaltres el FEAC no seria possible. Fins la propera

 

Butlletins FEAC

Educ. Infantil. (Butlletí 80)

Educ. Primària (Butlletí 80)

Educ. Secundària (Butlletí 80)