Pràctiques de Microbiologia i d'Ecologia

Els alumnes de Biologia NS del BI intentem trobar protozous salvatges. La pràctica consistia en recollir aigua i terra de la placeta de Diputació i deixar-la incubar al laboratori una setmana. Un cop passat aquest temps, intentavem visualitzar protozous amb el microscopi. 

Ens va costar una bona estona però finalment vam poder-ne veure algun creuant ràpidament el camp de visió del microscopi: qui havia de dir que serien tan ràpids i esmunyedissos?

 

I no només vam poder veure protozous sinó que també vam observar hifes de fongs i un nemàtode.

 

D'altra banda, també es va portar a terme una pràctica d’ecologia compartida entre les assignatures Biologia NS i ESS BI. Després d’estudiar com funciona un ecosistema vam posar-ho en pràctica tot creant el nostre propi mesocosmos. Un mesocosmos és un petit ecosistema tancat en una ampolla: la matèria es recicla al seu interior i l’energia (solar) flueix a través d’ell. Cada dia en comprovem l’estat i les constants vitals (temperatura, grau de condensació, aspecte de les plantes...) i amb totes aquestes dades podrem redactar-ne la pràctica. Us anirem informant perquè esperem que els nostres petits mesocosmos evolucionin durant mesos.