El periodisme val la pena

Lestonnac L’Ensenyança de Tarragona ja ha inaugurat oficialment (oficiosament ja treballàvem) la seva primera revista digital!

 

Pels qui encara no ens coneixeu, us avancem que som una redacció molt divertida, entregada, engrescada i nombrosa -som una trentena de joves periodistes des dels 12 als 18 anys- que treballa colze a colze unida i especialitzada en quatre seccions que narren el món que ens envolta: CiènciaVidaCultura Esports.

Aquest passat dijous dia 30 de gener hem inaugurat Lestonnac TGN Report, en què hi participem alumnes de tots el cursos de Secundària i Batxillerat, voluntàriament i des de llavors ja de forma oficial.

La inauguració ha començat amb la xerrada del Dr. Bernat López, catedràtic en Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, que portava per títol ”El Periodisme val la pena”. “Tothom sap que s’ha de tenir una bona dieta llavors, per què no ho apliquem al periodisme?”, es preguntava públicament López.

A continuació la directora de l’escola, Elena Rodríguez, ens ha dedicat un discurs i després han parlat també les dues directores de la revista, la Irene Rodríguez i l’Ana Navarro. Navarro ha afirmat que ”es va sentir molt motivada al veure’ns per primera vegada, presentant aquest gran projecte i parlant en públic. També ha comentat als presents que ”hi ha molta feina per davant però millorarem notablement amb aquesta experiència tot i sent principiants”.

Les nostres caps de secció han explicat com funcionava la redacció, quines notícies hem fet i com es treballen… Seguidament ens han donat la paraula als redactors per a que poguéssim explicar la nostra experiència i valoracions de la feina realitzada fins aleshores.  Una d’aquestes publicacions que hem fet, l’entrevista a la Verenna (una alumne alemanya d’intercanvi a Lestonnac) ha sortit fins i tot publicada a La Vanguardia.

Com a comiat, la coordinadora de la revista, la Maribel Calle, ha agraït l’esforç i dedicació que posem en cada article i hem acabat la festa fent un berenar saludable.

D’altra banda, l’endemà d’aquesta inauguració hem estat presents en l’APAC, la convenció anual dels professors d’anglès de Catalunya. Precisament Calle, com a representant de la revista, i Mercè Figuerola, professora d’anglès de l’Institut, han explicat com treballem l’anglès a la revista i han destacat el model pedagògic, el treball en equip i el compromís amb el medi ambient com a pals de paller de la línia educativa de Lestonnac L’Ensenyança de Tarragona.

No oblideu seguir-nos a través d’Instagram en @lestonnactgnreport perquè no us perdeu cap actualitat ni esdeveniment vinculat a aquesta revista.

Cliqueu al següent enllaç per veure la notícia publicada per la Júlia Adserà Flavià, a la revista digital.