Batxillerat Internacional

 

Què és el Batxillerat Internacional?

 

El Batxillerat Internacional (IB) és una fundació educativa que ofereix quatre programes d’educació internacional, un d’ells el Programa de Diploma (PD), destinat a alumnes de 16 a 19 anys. La seu d’aquesta organització no governamental està a Ginebra i s’encarrega de l’elaboració del currículum i de que aquest s’imparteixi d’acord amb els seus criteris de qualitat i exigència.

El Programa de Diploma (PD) és un programa d’estudis rigorós i equilibrat de dos anys de durada i que està reconegut per les universitats més prestigioses de tot el món.

 

 

Avantatges

 

 • L’alumne que cursi el Batxillerat Internacional en el col·legi Lestonnac-l’Ensenyança obtindrà una doble titulació: Batxillerat i el Programa de Diploma de l’IB, ja que cursarà simultàniament matèries dels dos batxillerats.
 • El currículum del PD suposa una magnífica preparació per emprendre estudis superiors, ja que està sotmès a una constant revisió i millora. La tasca dels professors que l’imparteixen també està sotmesa a rigorosos controls de qualitat.
 • Estimula als alumnes a examinar tant l’entorn local com l’internacional.
 • Manté la seva independència en relació als sistemes educatius concrets, la qual cosa permet adoptar pràctiques procedents d’un ampli ventall de marcs educatius i currículums de diferents països.
 • L’alumne IB, en cursar la doble titulació, tindrà l’oportunitat d’accedir a la universitat a través de dues vies a la vegada.
 • El prestigi i la qualitat del programa està recolzat per les universitats més importants del món a les quals els alumnes amb el Batxillerat Internacional poden accedir-hi.

 

Currículum

 

El currículum del PD està format per 6 grups de matèries i uns components troncals:

 • Teoria del Coneixement (TdC)
 • Creativitat, Activitat i Servei (CAS)
 • Monografia

Bàsicament l’alumne ha d’escollir una matèria de cada grup, tres es cursen a Nivell Superior (NS) i tres a Nivell Mig (NM). Els cursos de NS i NM es diferencien pel nombre d’hores (240h/150h) que alhora implica el grau d’aprofundiment dels continguts.

F:\ELENA 16_17\DIRECCIÓ\IB\LOGOS\dp-model-en.png

 

Les matèries que s’ofereixen en el col·legi Lestonnac-l’Ensenyança de Tarragona són:

Grup 1: Literatura Catalana (NM)

Grup 2: English (NS)

Grup 3: Filosofia (NM/NS) i Gestió Empresarial (NS)

Grup 4: Química (NS), Biologia (NM/NS) i Física (NS)

Grup 5: Matemàtiques: Anàlisis i enfocaments (NM)

 

S’estudia únicament el Batxillerat Internacional?

 

No. En el col·legi Lestonnac-l’Ensenyança de Tarragona, els alumnes que trien fer l’IB, cursen, a més a més de les matèries de l’IB, aquelles altres que els permetrà obtenir una doble titulació. En resum, els alumnes obtindran:

 • Batxillerat Modalitat de Ciències i Tecnologia + IB
 • Batxillerat Modalitat d’Humanitats i Ciències Socials + IB

És per aquest motiu que els alumnes que optin per cursar l’IB tenen un horari lectiu més ampli.

 

Perfil de l’alumne/a

 

L’alumne que vulgui cursar el Batxillerat Internacional ha de ser un estudiant organitzat i amb hàbits de treball consolidats. L’organització, la constància i l’esforç són qualitats clau per aconseguir l’èxit d’aquests estudis. 

 

 

Si necessiteu més informació sobre els diferents itineraris i matèries de l'etapa de Batxillerat, podeu enviar un mail a: Carmen García (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.) o bé concerteu directament una entrevista mitjançant el calendari de la pàgina principal de la web.