Educació emocional

 

L’Educació de l’ésser ha estat una constant en la nostra educació. Santa Joana de Lestonnac, des de molt jove, en la seva vida va escoltar “No deixis apagar la flama”. Aquesta expressió ha estat com un mantra per a nosaltres.

La interioritat és aquest espai en el qual s’integra la dimensió corporal, amb els pensaments, sentiments, creences i emocions per a sentir-nos éssers unificats.

Tenim cura de la dimensió interior de tota la Comunitat Educativa perquè pensem que el que ens passa per dins, en el nostre món interior, és molt important per al correcte desenvolupament de totes les dimensions de la persona.

El “Projecte i” d’Educació de la Interioritat és present a tots els col·legis. És un projecte que parteix de la vivència personal, per tal que en el dia a dia del col·legi i en la forma d’educar s’integrin pràctiques educatives de respiració, relaxació, silenci, gestos, obertura a la transcendència…que ens facin ésser més conscients de la dimensió interior de les persones.

La Companyia de Maria va presentar a tots els seus centres un projecte anomenat Projecte "i". L'objectiu d'aquest Projecte, emmarcat pel Projecte Educatiu, proposa desenvolupar la capacitat d'interioritzar en les persones. És un procés de descobriment, a partir de l'experiència, de la riquesa de ser persona i de la capacitat de reflexionar i guardar al cor els esdeveniments de la vida, per tal de poder establir una nova relació amb un mateix, així com amb els altres, amb el món i amb la Transcendència.

Les eines que utilitzem al nostre centre són la respiració, la relaxació, la visualització, la meditació guiada, els gestos, la música, la dansa, la narració, l'expressió corporal, l'expressió artística, els jocs i dinàmiques, els mandales i les imatges.

Creiem molt en la importància d'aquest projecte atès que sorgeix una necessitat en la societat actual, i també en la nostra escola. Cal educar la interioritat, saber què ens passa i per a què ens passa.

El nostre anhel serà que aquesta tija que comença a sorgir d'una profunda convicció ens ha de fer canviar des d'una mirada humanitzadora tal com la nostra patrona, Joana de Lestonnac, ens va ensenyar.